Koulutukset

Ruokakasvatus ja aistilähtöinen sapere-menetelmä

Ilmoittaudu tästä
Aika
15.10.2019

klo 9.00-16.00
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73
Kohderyhmä
Varhaiskasvatuksen opettajat ja hoitajat, opettajat, ruokapalveluhenkilöstö, muut lasten parissa työskentelevät.
Sisältö
Koulutuksessa tutustutaan aistilähtöiseen Makukoulu- eli sapere-menetelmään. Lisäksi perehdytään aisteihin ja niiden merkitykseen syömisessä sekä lasten ruokailuun eri ikäkausina. Koulutuksessa saat paljon ideoita ja vinkkejä menetelmän hyödyntämisen oppitunneilla ja ruokailun yhteydessä. Koulutus sisältää käytännönläheisiä harjoituksia ja menetelmään tutustumista pienryhmissä.

Makukoulu perustuu ranskalaiseen Sapere-ruokakasvatusmenetelmään. Makukoulu tutustuttaa lapset ruokamaailmaan omakohtaisen tekemisen ja kokemisen kautta, kaikilla aisteilla. Makukoulua ja sapere-menetelmää voidaan hyödyntää oppitunneilla, kasvatustilanteissa ja ruokailuissa. Makukoulu vahvistaa myönteistä ja luonnollista suhtautumista ruokaan. Makukoulu-menetelmän avulla on mm. havaittu lasten maistelevan rohkeammin vieraita ruokia, syövän enemmän erilaisia kasviksia ja luonnehtivan ruokaa sanallisesti enemmän.
Kouluttajat
Silja Varjonen, ETM (ravitsemustiede), Ruukku ry:n toiminnanjohtaja
Lisätietoja
Tiina Laurikainen, puh. 050 375 4977 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 1.10.2019 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Hinta
125 €
Ilmoittautumiset
01.10.2019 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % maksusta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko maksun.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: