Koulutukset

Psyykkisen resilienssin työkalupakki – intensiivivalmennus opettajille

Kuvaus
Hei opettaja! Miten itse voit? Haluatko jaksaa paremmin ja iloita työstäsi? Tule mukaan vahvistamaan omaa psyykkistä resilienssiäsi alan asiantuntijan opastuksella.

Psyykkisen resilienssin työkalupakki -valmennus auttaa opettajia ottamaan vahvuutensa käyttöön, löytämään tutkittuja, arkeen sopivia keinoja stressin säätelyyn sekä suhtautumaan itseensä myötätuntoisemmin ja myönteisemmin.


Miksi psyykkisen resilienssin valmennusta tarvitaan?

Suurenevien ryhmäkokojen, uuden opetussuunnitelman, integraation ja inkluusion maailmassa opettajan työ on koko ajan vaativampaa. Monilla opettajilla on jaksamisen haasteita. Opettajan täytyy työskennellä koko persoonaansa käyttäen ja vastata oppilaiden tarpeisiin yhä monipuolisemmin.

Voidakseen hyvin opettajan onkin hyvä tuntea omat vahvuutensa, saada ne käyttöön arjessa sekä oppia toimivia säätelykeinoja stressiä aiheuttaviin tilanteisiin. Psyykkisen resilienssin kohottaminen antaa lisää itseluottamusta ja hallinnan tunnetta ja tuo ilon takaisin arkeen!

Mitä on psyykkinen resilienssi?

Psyykkinen resilienssi tarkoittaa taitoa kestää joustavasti kuormittavia tilanteita ja jopa kasvaa ja oppia haasteiden tullen. Omaan resilienssiin voi vaikuttaa kehittämällä itsetuntemusta, tietoista läsnäoloa, tunnetaitoja ja ratkaisukeskeisiä toiminta- ja ajattelumalleja.
Aika
31.10. - 22.11.2019

31.10. ja 22.11.2019 klo 9.00-16.00 (16 oppituntia)
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73
Kohderyhmä
Luokanopettajille, aineenopettajille, rehtoreille ja oppilashuollon työntekijöille
Sisältö
1. päivä 31.10.2019

9.00 Orientaatio koulutukseen: Mitä on psyykkinen resilienssi ja miten sitä voi tukea ja kasvattaa?
10.15. Tauko
10.30 Työkalu 1: Ratkaisukeskeinen asenne käytännön tilanteissa – myönteisyyttä ajatteluun ja kohtaamisiin koulun arkeen
12.00 Lounas
13.00 Työkalu 2: Osallistujan oma vahvuus- ja voimavarakartoitus
14.15 Tauko
14.30 Työkalu 3: Tietoisuustaitojen perusteet 1
16.00 Koulutuspäivän päätös

Etätyöskentelyä arjessa harjoitellen ohjeiden mukaan


2. päivä 22.11.2019
9.00 Työkalu 4: Resilienssin tukeminen myönteisten tunteiden avulla
10.15 Tauko
10.30 Työkalu 5: Oma persoona ja resilienssi: tietoisia myötätuntoisia näkökulmia erilaisten persoonallisuuksien kohtaamiseen
12.00 Lounas
13.00 Työkalu 6: Tietoisuustaitojen perusteet 2
14.15 Tauko
14.30 Oman resilienssin ylläpidon suunnitelma
16.00 Koulutus päättyy
Kouluttajat
YTM, MAPP (soveltavan positiivisen psykologian maisteri), ratkaisukeskeinen työnohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja Taina Laane
Lisätietoja
Eija Pollari 050 5418 084 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 17.10.2019 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Hinta
380 €
Ilmoittautumiset
17.10.2019 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

Huom!
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: