Koulutukset

Tunnetaitoja aikuisille - Intensiivikurssi omiin tunteisiin

Ilmoittaudu tästä
Kuvaus
”Saan tuntea ja ilmaista sen, mitä tarvitsen.”

Tervetuloa vahvistamaan tunnetaitojasi!

Tunnetaitoja kehittämällä parannat omaa ja läheistesi hyvinvointia, helpotat arkista kommunikointia ja löydät keinoja toimia itseäsi ja muita kunnioittavalla tavalla myös haastavissa tilanteissa! Kahdesta viikonlopputapaamisesta ja verkko-oppimisesta koostuva kurssi on suunnattu kaikille tunnetaitojen kehittämisestä kiinnostuneille aikuisille. Koulutus tarjoaa kokemuksellisia oivalluksia tunteiden ja tarpeiden voimasta ja antaa konkreettisia keinoja toimia niiden kanssa erilaisissa tilanteissa. Koulutus tukee myös turvallisen vuorovaikutuksen kehittymistä missä tahansa työyhteisössä. Kurssilla työskennellään helppojen kehollisten ja luovien harjoitteiden avulla. Lähiopetus on kokemuksellista, ja teoriaopetusta vahvistetaan verkko-oppimisella.
Aika
29.03. - 27.04.2019

29.-30.3. ja 26.-27.4.2019 (24 oppituntia)

perjantaisin klo 17.30-20.30
lauantaisin klo 9.00-16.00
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahti
Kohderyhmä
Koulutus sopii jokaiselle omien tunnetaitojen kehittämisestä kiinnostuneelle aikuiselle. Tärkeintä on oma kiinnostuksesi ja avoin asenne lähteä tutkimaan itsessäsi virtaavia tunteita!

Koulutus ei sovellu akuutissa kriisissä oleville. Jos pohdit kurssin soveltuvuutta omaan elämäntilanteeseesi, voit olla yhteydessä kouluttajaan asian varmistamiseksi.
Tavoite
Kurssi tarjoaa mahdollisuuden aloittaa tutustumismatka omiin tunteisiin, itsen aidoimpaan ja autenttisimpaan osaan sekä itsensä avoimempaan ilmaisemiseen. Kurssilla harjoitellaan omien tunteiden ja tarpeiden tunnistamista ja opetellaan keinoja sietää, säädellä, käsitellä ja ilmaista niitä turvallisesti. Samalla harjoitellaan toisten tunteiden ja tarpeiden kuuntelemista ja tunnustellaan, missä kulkee raja itselle ja toisille kuuluvien asioiden välillä ja miten sitä voi ylläpitää.
Sisältö
Tässä koulutuksessa saat vastauksia mm. näihin kysymyksiin:
• Miten tunteet meissä vaikuttavat?
• Mistä tunteet kertovat ja mitä niitä kuuntelemalla voi saavuttaa?
• Miten tunteitaan voi oppia tunnistamaan ja ilmaisemaan rakentavasti?
• Milloin yli- tai alisäätelen tunteitani ja miten voin silloin toimia?
• Miten voin käsitellä pidempiaikaisia tunnelasteja?
• Miten voin voimaannuttaa itseäni kuormittavissa elämäntilanteissa?
Kouluttajat
Kurssin vetäjänä toimii VTM, Lasten tunnetaito- ja Toimiva Perhe -ohjaaja Inkeri Meriluoto. Kouluttajana Inkeri on lempeä, avoin ja myötätuntoinen. Inkeri osaa avata käsiteltävät asiat arkisten esimerkkien kautta ja selkeyttää vaikeatkin kokonaisuudet helposti ymmärrettäviksi.
Suoritustapa
Kurssilla työskennellään helppojen kehollisten ja luovien harjoitteiden avulla. Harjoitteet ovat kaikille sopivia eivätkä vaadi mitään erityisosaamista. Teoriaopintoja täydennetään omaehtoisella verkko-oppimisella.

Koulutus koostuu neljästä kurssitapaamisesta (kaksi perjantai-iltaa 17.30–20.30 sekä kaksi lauantaita 9–16) sekä omaa oppimista tukevista artikkelilähteistä Moodle- verkko-oppimisympäristössä.
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 10.3.2019 mennessä sähköisellä ilmoittatumislomakkeella. Koulutukseen otetaan enintään 20 osallistujaa. Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Muu informaatio
Tunnetaidot ovat taitoja toimia erilaisissa tilanteissa omien tunteiden kanssa. Ne vastaavat kysymykseen siitä, miten kohtaat sisälläsi ja ympärilläsi tapahtuvat asiat. Tunnetaidot vaikuttavat kaikkeen elämässämme: ihmissuhteisiimme, terveyteemme, onnellisuuteemme, itsetuntemukseemme, itsetuntoomme ja siihen, millaisia valintoja teemme.

Meillä kaikilla on jonkinlaisia tunnetaitoja, mutta niitä voidaan kehittää itseä paremmin palveleviksi. Omien tunnetaitojen kehittämi-nen vaikuttaa myös läheistemme hyvinvointiin. Erityisesti se vaikuttaa omien lastemme tunnetaitojen kehittymiseen, sillä tunnetaitoja opitaan ennen kaikkea mallin kautta, omasta lapsuusperheestä.

Vastuun ottaminen omista tunteista ja niiden alla vaikuttavista tarpeista on olennainen osa tunnetaitojen kehittämistä.
Hinta
295 €
Ilmoittautumiset
10.03.2019 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme