Koulutukset

Vaihtoehtoiset kommunikointimenetelmät: visuaalinen tuki viittomin ja kuvin

Aika
16.02. - 21.02.2019

lauantai 16.2.2019 klo. 10.00–14.00
tiistai 19.2.2019 klo. 16.00–20.00
torstai 21.2.2019 klo. 16.00–20.00
(15 oppituntia)
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti
Kohderyhmä
Henkilöille, jotka tarvitsevat visuaalisen tuen osaamista työssään vaihtoehtoisena kommunikointi menetelmänä sekä läheisille, jotka tarvitsevat ohjausta viittomiin ja kuvien käyttöön.
Tavoite
Tavoitteena on, että osallistuja ymmärtää vaihtoehtoisten kommunikointimenetelmien perusidean ja tarpeen. Oppii erilaisia visuaalisen tuen muotoja. Osallistuja harjaantuu viittomien ja kuvien perustasoiseen käyttöön sekä virittäytyy huomaamaan, mikä vuorovaikutusta kulloinkin tukee.
Sisältö
Koulutuksesta saat perustietoa vaihtoehtoisten kommunikointimenetelmien (AAC) periaatteista. Harjaannut käyttämään perustason viittomia ja kuvia puheen tukena. Tunnustelet huomioimaan tukimuodon tarvetta lähiympäristössäsi.
Edeltävää tietoa aiheesta ei tarvita.
Kouluttajat
Kati Knuuttila, viittomakielen tulkki

Kouluttaja on vuodesta 2005 toiminut viittomakielen tulkkina, kommunikaatio-opettajana ja sittemmin myös neuropsykiatrisena valmentajana. Hän on erikoistunut viittomien ja kuvien tuottamaan visuaaliseen tukeen, sekä neuropsykiatristen ilmiöiden vaikutukseen vuorovaikutuksessa.
Lisätietoja
Eija Pollari, puh. 050 5418 084 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 01.02.2019 mennessä Päijät-Hämeen kesäyliopistoon sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Koulutukseen otetaan enintään 20 opiskelijaa. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Koulutus toteutetaan. Uusien ilmoittautumisten hakuaikaa jatkettu 8.2.2019 saakka.
Hinta
120 €
Ilmoittautumiset
15.02.2019 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

Huom!
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme