Koulutukset

Positive Psychology Practitioner -koulutus 20 op

Ilmoittaudu tästä
Kuvaus
Positive Psychology Practitioner -koulutuksen sisältö perustuu kukoistuksen kehykseen, jonka olemme kehittäneet Martin Seligmanin tunnetun PERMA-mallin pohjalta. Kyseessä on Suomen laajin positiivisen psykologian koulutusohjelma (20 op). Opetuskieli on suomi.

Positive Psychology Practitioner -koulutuksen avulla opit positiivisen psykologian tiedettä ja menetelmiä. Teorian ohessa koulutus on käytännönläheistä eli se on samalla oma prosessisi. Pääset testaamaan koulutuksesta saamiasi työkaluja ja oppeja ensin itse. Opiskelijoiden mukaan tämä yhdistelmä on ollut yksi koulutuksen vahvuuksista.

Kukoistuksen kehyksen kuusi osa-aluetta ovat myönteisyys, uppoutuminen, ihmissuhteet, merkitys, aikaansaaminen ja elinvoimaisuus. Perehdymme koulutuksessa positiivisen psykologian teoriaan ja tieteeseen, tutustumme useisiin tutkittuihin mittareihin sekä tieteellisesti todennettuihin harjoituksiin.

Koulutus vastaa laajuudeltaan 20 opintopistettä.
Aika
28.08.2019 - 27.02.2020

Huom! 12.6.2019 klo 17.00-18.00 järjestetään kaikille avoin Vahvuudet käyttöön -luento Lahden Aikuiskoulutuskeskuksessa (Kirkkokatu 16). Luennon jälkeen halukkaille kerrotaan myös koulutuksesta. Tilaisuus on maksuton.
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Niemenkatu 73, Lahti
Kohderyhmä
Positive Psychology Practitioner -koulutuksesta on erityisesti hyötyä ihmissuhdetyön ammattilaisille. Tämä on erinomainen täydennyskoulutus muun muassa kasvatus-, terveys- ja sosiaalialojen ammattilaisille sekä esimiehille, valmentajille, HR-ammattilaisille, työnohjaajille ja psykologeille. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempia psykologian opintoja. Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat laajentaa tietämystään ja saada työkaluja hyvinvoinnin, kukoistamisen ja merkityksen tieteestä.
Tavoite
Saat koulutuksesta vankan tieteellisen taustan ja valmiudet positiivisen psykologian soveltamiseen yksityiselämässäsi ja työssäsi. Tämä osaaminen on tutkitusti merkittävä tuki elämään sisältyvässä jatkuvassa muutoksessa sekä isommissa muutosvaiheissa. Koulutus tähtää positiivisen psykologian tavoin kukoistukseen ja hyvään elämään.
Tarjoamme sinulle harjoitukset ja työkalut, joita voit käyttää valmennustyökaluina, opetuksessa ja henkilöstön kehittämisessä sekä tietysti oman hyvinvointisi edistämisessä ja ylläpitämisessä. Lisäksi olennainen tavoite on, että koulutus on jo sinällään hyvinvointia tuottava miellyttävä ja innostava kokemus.
Sisältö
Kukoistuksen kehyksen kuusi osa-aluetta vaihtuvat kuukauden välein.

• Johdanto positiiviseen psykologiaan. Myönteisyys: Tässä osiossa perehdymme siihen, miten myönteiset tunteet vaikuttavat hyvinvointiin. Käymme myös läpi epämukavien tunteiden merkitystä ja käsittelyä. Aiheina muun muassa tunnetaidot, onnellisuus, kiitollisuus ja optimismi.

• Uppoutuminen: Tässä osiossa perehdymme siihen, millaiset ovat ideaalit olosuhteet uppoutumiselle. Käymme myös läpi uppoutumisen vaikutuksia hyvinvointiin ja kukoistukseen. Aiheina muun muassa flow-tila, työn imu, mindfulness ja vahvuuksien hyödyt, tunnistaminen ja kehittäminen.

• Ihmissuhteet: Tässä osiossa käymme läpi hyvien ja merkityksellisten ihmissuhteiden rakentamista ja ylläpitoa. Perehdymme myös ihmissuhteiden vaikutuksiin hyvinvointiin ja kukoistukseen. Aiheina muun muassa sosiaaliset tunteet, altruismi ja ystävällisyys, rakkaus ja kommunikaatio.

• Merkitys: Tässä osiossa perehdymme merkityksen kokemukseen ja tähän vaikuttaviin tekijöihin. Aiheina muun muassa tarkoitus, merkityksellinen työ ja elämä, haltioituminen ja transsendenssi sekä arvo ja intohimo.

• Aikaansaaminen: Tässä osiossa käymme läpi erilaisia aikaansaamiseen liittyviä teemoja. Käsittelemme esimerkiksi sitä, miten saavuttaa omat tavoitteet ja samalla olla itselleen armollinen. Aiheina tavoitteiden lisäksi muun muassa motivaatio, mindsetit, itsemyötätunto ja sinnikkyys.

• Elinvoimaisuus: Tässä osiossa käsittelemme kehon ja mielen yhteyttä kukoistuksen kehyksen eri osa-alueisiin liittyen. Aiheina muun muassa liikunta, ravinto, uni ja stressi. Lopputyöt ja yhteenveto.

Joulukuulle ei toimiteta uusia aineistoa vaan pidetään lomaa.
Kouluttajat
Koulutus järjestetään yhteistyössä Oy Joylla Ab:n kanssa. Joylla on Suomen johtava positiivisen psykologian koulutuspalveluiden tuottaja.
Pääkouluttajina toimivat: Netta Lehtonen, soveltavan positiivisen psykologian maisteri (UEL), valmentaja, KTK, toiminut avustavana luennoitsijana (Applied Positive Psychology, University of East London) sekä Paulina Piippo, soveltavan positiivisen psykologian maisteri (UEL), valmentaja, DI
Suoritustapa
Koulutus toteutetaan lähiopetuksen ja itsenäisen verkko-opiskelun yhdistelmänä.
Lähiopetusta on kolme kertaa kaksi päivää eli yhteensä kuusi päivää:

28.-29.8.2019 klo 9-16
30.-31.10.2019 klo 9-16
26.-27.2.2020 klo 9-16

Kalenteriin kannattaa merkitä myös verkkotapaamiset, joita järjestetään kuusi:

3.10.2019 klo 10-12
23.10.2019 klo 10-12
9.1.2020 klo 10-12
22.1.2020 klo 10-12
6.2.2020 klo 10-12
19.2.2020 klo 10-12

Verkkotapaamisista saa myös tallenteen, josta ne voi katsoa, jos et päässyt paikalle.

Videoluentojen (noin 5 tuntia/osa-alue) kuuntelun, kirjallisuuteen tutustumisen, pienryhmätyöskentelyn ja lopputyön opiskelijat hoitavat oman aikataulunsa mukaan. Jokaiseen osa-alueeseen sisältyy harjoituskirja, luentomateriaalit ja positiivisen psykologian harjoituksia. Saat bonuksena videoluennot myös lähiopetuspäivien aiheista.
Lisätietoja
Anne Broman, puh. 050 5361 013 tai info(at)paijathameenkesayliopisto.fi

Koulutuksen sisältöön liittyvät asiat:
Netta Lehtonen, netta(at)joylla.com, p. 050 345 1045
Paulina Piippo, paulina(at)joylla.com, p. 040 506 8762

Lisää koulutuksesta myös Joyllan omilta sivuilta: http://www.joylla.com/positive-psychology-practitioner
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 14.08.2019 mennessä Päijät-Hämeen kesäyliopistoon sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Hinta
2860 €, sisältää iltapäiväkahvit.
Laskutus kolmessa erässä (elokuu 2019, lokakuu 2019 ja tammikuu 2020) tai erikseen sovittaessa muunlaisella maksuaikataululla.
Ilmoittautumiset
14.08.2019 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme