Koulutukset

Seksuaalisuuden kohtaaminen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastyössä

Ilmoittaudu tästä
Kuvaus
Hoito-, hoiva- ja sosiaalityön ammattilaisen on tärkeä miettiä, mitä näkökulmia seksuaalisuudesta ja siihen liittyvistä asioista tulee kunkin asiakkaan kohdalla nostaa esiin. Sairaudet, vammat ja muut terveydelliset haasteet asettavat omia vaatimuksiaan seksuaalisuudesta puhumiselle – kuten myös normaali ikääntyminen ja elämäntilanteen muutokset. Seksuaalisuuden puheeksi ottaminen hoito- ja sosiaalialan työssä on jokaisen työntekijän velvollisuus. Puheeksi ottamisella on suuri merkitys asiakkaan kokemalle hoidon laadulle.
Aika
28.03. - 04.04.2019

Torstai 28.3.2019 klo 9.00-16.00:
- Teema 1: Ikääntyminen ja seksuaalisuus
- Teema 2: Seksuaalisuuden anatomiaa ja fysiologiaa

Välitehtävä 28.3.-4.4.

Torstai 4.4.2019 klo 9.00-16.00:
- Teema 3: Sairaudet, vammat ja seksuaalisuus
- Teema 4: Lääkkeet ja seksuaalisuus

Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Niemenkatu 73, Lahti
Kohderyhmä
Aikuisten ja ikääntyneiden kanssa työskentelevät sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, esimerkiksi; Lähihoitajat, sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, fysioterapeutit.
Tavoite
Ymmärryksen lisääminen seksuaalisuuden moninaisuudesta ja siinä tapahtuvista muutoksista. Koulutus antaa keinoja ja työkaluja seksuaalisuuden kohtaamiseen ja puheeksi ottamiseen.
Kouluttajat
Erja Räty, geronomi (AMK), seksuaalineuvoja
Ann-Mari Nordman, fysioterapeutti (AMK), seksuaalineuvoja
Seppo Kantola, psykoterapeutti VET, työnohjaaja, seksuaalineuvoja
Suvi Hakoinen, proviisori, lähihoitaja, seksuaalineuvoja
Lisätietoja
Tiina Laurikainen, puh. 050 3754 977 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 13.03.2019 mennessä Päijät-Hämeen kesäyliopistoon sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Hinta
275 euroa (sisältää koulutusmateriaalin ja iltapäiväkahvit)
Ilmoittautumiset
13.03.2019 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % koulutuksen hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koko hinnan.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme