Koulutukset

Seksuaaliohjaajakoulutus 15 op, kevät - syksy 2019

Ilmoittaudu tästä
Kuvaus
Tuntuuko sinusta että haluaisit tietää miten ohjata ihmistä seksuaalisuuden polulla? Haluaisitko oppia puhumaan seksistä luontevasti? Tiedätkö mihin ohjata seksuaalisuutensa kanssa hukassa olevaa ihmistä?

Seksuaaliohjaaja koulutus antaa valmiuksia kohdata ihminen oman seksuaalisuutensa kanssa eri ikävaiheissa ja tilanteissa. Koulutuksessa saat tietoa ja taitoa ohjata, tiedottaa ja neuvoa.

Koulutus sisältää 10 lähipäivää.

Suuntautumisvaihtoehdot:
• lasten ja nuorten ohjaamiseen tai
• aikuisten ohjaamiseen

Halutessasi voit osallistua molempiin suuntautumisiin, jolloin saat kattavan paketin ihmisen koko elinkaaren seksuaalisuudesta ja sen ohjaamisesta.
Aika
01.04. - 29.10.2019

Maanantai-tiistai
1.-2.4.
20.-21.5.
2.-3.9.
28.-29.10.
x.-x.x. (päivät ilmoitetaan myöhemmin.)

Ma klo 10-17
Ti klo 9-16
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Niemenkatu 73, Lahti
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu eri ammattiryhmien edustajille ammatilliseksi lisäkoulutukseksi. Koulutuksen kohderyhmänä voivat olla mm. koulukuraattorit – ja terveydenhoitajat, sosiaali- ja perhetyöntekijät, lasten ja nuorten ohjaajat, opettajat, opinto-ohjaajat, päiväkodin työntekijät, nuorisotyöntekijät, henkilökohtaiset avustajat, hoitohenkilöstö, sekä aloihin liittyvät opiskelijat, liikuntapalveluiden tuottajat, valmentajat ja ohjaajat sekä muut asiasta kiinnostuneet.

Ei pohjakoulutusvaatimuksia.
Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on lisätä tasavertaista kohtelua ja työntekijöiden tietoisuutta, käytännön taitoja, eettistä vastuullisuutta, kriittistä ajattelutaitoa ja itsetuntemusta. Koulutus antaa valmiudet ohjata asiakkaita eri ikävaiheissa seksuaaliterveyttä edistävästi ja tukevasti.
Opintopisteet
15 op
Sisältö
Koulutuksen keskeiset sisällöt: (6 lähipäivää)
• seksologian peruskäsitteistö
• seksuaalioikeudet
• seksuaalisuuden kasvun vaiheet elämänkaaressa
• normatiivisuus ja luvan anto
• seksuaalisuuden asenteet, tietoisuus ja tasavertaisuus
• oma seksuaalisuuteni reflektointi
• oma seksuaalisuuden ohjauskäsitys
• seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus
• ammattietiikka ja ammatillisuus ohjaustyössä
• seksuaaliohjausprosessi
• oma ammatti-identiteetin kasvu ja kehittyminen
• ryhmätyönohjaus opintojen aikana

Lasten ja nuorten suuntautumisopinnot:(4 lähipäivää)
• seksuaalisuuden portaat
• kehotunnekasvatus
• lasten ja nuorten turvataidot
• dialogi lasten ja nuorten kanssa
• vanhempien tiedottaminen ja tukeminen

Aikuisten suuntautumisopinnot: (4 lähipäivää):
• seksuaalisuus eri ikäkausina
• turvataidot
• seksuaalisuuden tukeminen sairaudessa
• dialogi aikuisten kanssa
Kouluttajat
Katariina Pohjoiskangas: seksuaaliterapeutti, parisuhde – ja seksuaalineuvoja sekä -pedagogi, ammatillinen opettaja, neuropsykiatrinen valmentaja, perhearvioija.
Jaana Mäntylä: erityisopettaja, johdon työnohjaaja, parisuhde – ja seksuaalineuvoja, eroseminaari ohjaaja, NLP – master, mentaali-, työyhteisö- ja esimiesvalmentaja.
Suoritustapa
Lähiopetus ja itsenäinen työskentely koulutuspäivien välillä.

Koulutuksen laskennallinen mitoitus:
80 h lähiopetusta ja 325 h itsenäistä opiskelua.

Itsenäinen opiskelu koostuu: kirjallisuuteen tutustumisesta, kirjallisista tehtävistä, referaateista, oman kehityspolun raportoinnista, pienryhmätyöskentelystä sekä harjoittelusta omien asiakkaiden kanssa josta loppuyhteenveto seminaarityönä
Kirjallisuus
Opiskelijat saavat opintoihin liittyvän kirjallisuusluettelon, nettisivumateriaalit, videot yms. koulutuksen aikana. Materiaali toimitetaan sähköisenä.
Lisätietoja
Tiina Laurikainen, puh. 050 3754 977 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 10.03.2019 mennessä Päijät-Hämeen kesäyliopistoon sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta.

Kerro vapaasti lomakkeen lisätietoja -kentässä, miksi hakeudut koulutukseen ja mikä on nykyinen ammattisi. Halutessasi ilmoita myös kumpaan suuntautumisvaihtoehtoon haluat osallistua tai mikäli haluat osallistua kumpaankin. Suuntautumisen voi päättää myös vasta koulutuksen alettua.

Koulutukseen kuuluu ennakkotehtävä. Opiskelijoiden tulee tutustua ensimmäisiin lähipäiviin mennessä kirjaan: Pannaan menemään. Kaksi tarinaa rakkaudesta. Marja Kihlström & Sami Minkkinen, 2017.

Koulutuksen toteutuminen varmistuu viimeisenä ilmoittautumispäivänä ja ilmoittautuneille ilmoitetaan toteutumisesta välittömästi ilmoittautumisen umpeuduttua.
Hinta
2090 euroa (sisältää keskeiset osuudet ja yhden suuntautumisvaihtoehdon)

Hinta sisältää aloitus- ja päätöskahvit sekä koulutusmateriaalin (pl. ennakkotehtävään kuuluva Kihlströmin ja Minkkisen kirja)

Opiskelija vastaa itse itsenäiseen työskentelyyn liittyvistä kuluista.

Jos haluat osallistua kumpaankin suuntautumisvaihtoehtoon on toisen suuntautumisvaihtoehdon hinta 490 euroa. Koulutuksen hinta yhteensä siinä tapauksessa 2580 euroa.
Ilmoittautumiset
10.03.2019 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % koulutuksen hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koko hinnan.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme