Tervetuloa juhlavuoden luennoille


Päijät-Hämeen kesäyliopisto 60 vuotta – maksuttomat yleisöluennot

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on perustettu 18.10.1962 ja kesäyliopiston koulutustoiminta aloitettiin kesällä 1963.

Vietämme 60-vuotis juhlavuottamme lukuvuodella 2022–2023. Juhlistamme toimintamme pitkää taivalta järjestämällä sarjan yleisöluentoja, jotka ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Ensimmäinen luento, jonka puhujana on Arto O. Salonen, järjestetään lähiluentona ja tarjoamme osallistujille kakkukahvit.

Luentosarja sisältää 4 luentoa ja Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa viimeisen luennon aiheeseen: kenet haluaisit että kutsumme puhujaksi? Tai mikä aihe Sinua kiinnostaisi? Ehdota luennoitsijaa tai aihetta. Huhtikuun 2023 luento suunnitellaan tulleiden ehdotusten pohjalta.

18.10.2022 klo 14–16, Fellmannia auditorio
Arto O. Salonen: Sivistyksellä kohti hyvää tulevaisuutta
Elämme maailmassa, jossa hyvän elämän mahdollisuudet on välttämätöntä järjestää ekologisesti kestävästi ja sosiaalisesti oikeudenmukaisesti, jotta tulevaisuus olisi hyvä. Maapallon rajallisuuden vuoksi aineelliset mahdollisuudet ovat rajalliset toisin kuin aineettomat, kuten esimerkiksi sivistys, jotka ovat ehtymättömiä ja kaikkien ulottuvilla.
Arto O. Salonen rakentaa puheenvuorossaan edistyskertomusta, jossa ihmisten koettu hyvinvointi on keskiössä. Salosen edistyskertomus avaa meille vaihtoehtoisen näkymän tulevaisuuteen. Siinä näkymässä sivistys on uutta vaurautta ja tie kohti hyvää tulevaisuutta.
Arto O. Salonen on kestävän hyvinvoinnin asiantuntija ja puolestapuhuja. Hän työskentelee professorina Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksella ja on Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin jäsen.
Luentomateriaali (pdf)

13.12.2022 klo 14–16, verkko
Jari Sinkkonen: Kiintymyssuhteet elämänkaaressa
Luentomateriaali (pdf)

9.2.2023 klo 14–16, verkko
Maiju Ahola: Uupumuksesta työniloon – voimavarakeskeinen näkökulma työhyvinvointiin
Luentomateriaali (pdf)

25.4.2023 klo 14-16, verkko (Luentoa ei tallenneta, seurattava reaaliajassa)
Elina Hiltunen: Kolme avainta tulevaisuuteen – ennakointi, innovointi ja kommunikointi
Luennolla käydään läpi tulevaisuusajattelun kolmea tukipylvästä: ennakointia, innovointia ja kommunikointia. Luennossa tutustutaan ennakoinnin peruskäsitteisiin ja esimerkkeihin, miten eri organisaatiot ovat käyttäneet tulevaisuusajattelua hyödykseen.
KÄSITELTÄVÄT ASIAT:
• Ennakoinnin peruspalikat: megatrendit, trendit, heikot signaalit, villit kortit
• Miksi skenaarioajattelu on organisaatioille tärkeää?
• Miten ennakointi liitetään strategian tekemiseen?
• Miten tulevaisuutta luodaan?
• Miksi tulevaisuuden kommunikointi on tärkeää?
Ilmoittaudu tästä

Tervetuloa juhlimaan kanssamme!