kirjat

Etusivu > Koulutus > Avoin yliopisto-opetus

Avoin yliopisto-opetus Päijät-Hämeen kesäyliopistossa

               Tutustu opetustarjontaamme kohdasta Opetusohjelmat                    

Avoin yliopisto-opetus on avointa kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Se on laadultaan ja vaatimuksiltaan yliopiston tutkintovaatimusten mukaista. Päijät-Hämeen kesäyliopistossa voi opiskella yksittäisiä opintojaksoja tai laajempia opintokokonaisuuksia. Järjestämme opinnot yhteistyössä eri avoimien yliopistojen kanssa. Näitä avoimia yliopistoja ovat: 

Helsingin avoin yliopisto (HY)
Itä-Suomen avoin yliopisto (UEF)
Jyväskylän avoin yliopisto (JY)
Lappeenrannan teknillisen yliopiston avoin yliopisto (LUT)
Tampereen avoin yliopisto (TaY)
Turun avoin yliopisto (TY)
Vaasan avoin yliopisto (VY)

Miksi kannatta opiskella avoimia yliopisto-opintoja?
  • Avoimia yliopisto-opintoja voit hyödyntää, kun haluat täydentää opintojasi tai aloittaa yliopisto-opiskelun. Avoimen yliopiston opinnot ovat sopivia myös silloin, jos aikomuksena on pyrkiä yliopistoon, sillä koulutukset tukevat hyvin pääsykokeisiin lukua. Lisäksi avoimina yliopisto-opintoina opiskellut kurssit hyväksiluetaan osaksi tutkintoa. Muista kuitenkin tarkastaa hyväksiluvut aina siitä yliopistosta, johon olet hakemassa.
  • Avoimien yliopisto-opintojen kautta hankituilla opintopisteillä on mahdollista hakea yliopistoon ns. avoimen yliopiston väylän kautta. Väylän hakuehtojen kriteerit vaihtelevat yliopistoittain. Katso tarkemmat tiedot siitä yliopistosta, johon haet.
  • Avoimien yliopisto-opintojen avulla voit myös hankkia itsellesi arvokasta ammattiasi tukevaa lisäkoulutusta. Tieto on varmasti uusinta ja ajankohtaisinta, ja se perustuu yliopistotason tutkimukseen.

Lue lisää avoimesta korkeakouluopetuksesta kesäyliopistossa: Laatukirja (pdf)

Kesäyliopiston avoimen korkeakouluopetuksen alueellinen vastuu Päijät-Hämeessä. Lue hankeraportti (pdf) tästä.